Ιουν
11

Θα ανοίξουν τελικά οι πόρτες στο Αρχοντικό Γεωργιάδη

Το Αρχοντικό Γεωργιάδη θα ανοίξει τελικά τις πόρτες του στο φιλότεχνο κοινό της Μυτιλήνης και το φετινό καλοκαίρι. Η απόφαση πάρθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο μετά από εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Λέσβου κ. Ηρακλή Βερβέρη. Σύμφωνα με την εισήγηση θα διατεθούν πιστώσεις ύψους 80.000 ευρώ, το πρόγραμμα θα καταρτιστεί από την υπηρεσία και θα εγκριθεί από επιτροπή παρακολούθησης του προγράμματος.

Οι ανησυχίες και αμφιβολίες που υπήρχαν μέχρι πριν λίγο καιρό για την τύχη του Αρχοντικού Γεωργιάδη, αφενός γιατί δεν προχώρησαν οι εργασίες αναστήλωσής του, αφετέρου λόγω του ότι μέχρι σχετικά προσφάτως η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου δεν είχε αποφασίσει ακόμη πώς θα κινηθεί με το θερινό πολιτιστικό της πρόγραμμα, φαίνεται πως τώρα καθησυχάζονται.

Δεν ήταν λίγοι, άλλωστε, οι εκπρόσωποι των καλλιτεχνικών τομέων του νησιού, αλλά και απλοί κάτοικοι, που με συλλογή υπογραφών ζητούσαν να επαναλειτουργήσει το Αρχοντικό με άλλο ένα καλοκαίρι εκδηλώσεων και να συνεχιστεί το «πείραμα» της τέως Νομαρχίας Λέσβου, που έχει καθιερωθεί ως θεσμός. Εκτός αυτών, πολλοί ακόμη πολίτες ρωτούσαν από καιρό να μάθουν για την τύχη που θα είχε το θερινό πρόγραμμα εκδηλώσεων στο συγκεκριμένο χώρο.

Όσο αφορά τις φετινές εκδηλώσεις θα διατηρηθεί ο κινηματογράφος, ενώ θα γίνει προσπάθεια να δοθεί η δυνατότητα σε ντόπιους και νέους καλλιτέχνες να παρουσιάσουν τη δουλειά τους.

Η διάρκεια των εκδηλώσεων θα είναι τριών μηνών (20 Ιουνίου – 20 Σεπτεμβρίου), την ευθύνη της οργάνωσης θα έχει το τμήμα πολιτισμού της Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου, ενώ τη ευθύνη της πολιτικής για τη φυσιογνωμία των εκδηλώσεων θα έχει σχετική επιτροπή που θα οριστεί.

Σε αυτό το πολιτιστικό φεστιβάλ, θα βρουν στέγη όλες οι τέχνες και πολιτιστικές δραστηριότητες.

Μουσική, θέατρο, χορός, ποίηση, εικαστικές τέχνες, κινηματογράφος, γαστρονομία, κ.λ.π., θα δώσουν ραντεβού, καλλιτέχνες και κοινό, με ελεύθερη πάντοτε είσοδο, και κύριο γνώρισμα την ποιότητα και τη καινοτόμο πρωτοπορία.

 

Για όλες τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στο Αρχοντικό Γεωργιάδη μπορείτε να ενημερωθείτε από εδώ.

Θα ανοίξουν τελικά οι πόρτες στο Αρχοντικό Γεωργιάδη