Μαϊ
06

Ξεκινά το 8ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Πανεπιστημιακών Θεατρικών Ομάδων

Ξεκινάει την Πέμπτη 12 Μαϊου 2011 στην Μυτιλήνη το 8ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Πανεπιστημιακών Θεατρικών Ομάδων το οποίο θα διαρκέσει έως και την Τρίτη 24 Μαϊου 2011. Η φετινή διοργάνωση του φεστιβάλ είναι μία πρωτοβουλία του Φοιτητικού Θεατρικού Σωματείου «ΠΡΟΒΑ» και του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Το Πανελλήνιο Φεστιβάλ Πανεπιστημιακών Θεατρικών Ομάδων διοργανώθηκε για πρώτη φορά το 2004 στην Αθήνα από τη Θεατρική Ομάδα της ΑΣΟΕΕ. Από τότε έχει γίνει θεσμός και φιλοξενείται κάθε χρόνο σε διαφορετική πόλη. Είναι μία δράση του Πανελλήνιου Συλλόγου Ερασιτεχνικού Φοιτητικού Θεάτρου.

 

Στο φετινό Φεστιβάλ θα λάβει χώρα στην πόλη της Μυτιλήνης, θα διαρκέσει 13 ημέρες και θα φιλοξενήσει 17 φοιτητικές θεατρικές ομάδες από όλη την Ελλάδα.

Οι παραστάσεις των ομάδων θα φιλοξενηθούν στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης, στο θέατρο του Φιλοτεχνικού Ομίλου Μυτιλήνης (ΦΟΜ) ο «Θεόφιλος» και στο θέατρο των Αστέγων. Το 8ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Πανεπιστημιακών Θεατρικών Ομάδων θα πλαισιώσουν παράλληλες εκδηλώσεις, όπως συναυλίες, εκθέσεις φωτογραφίας κλπ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ:

Το Φοιτητικό Θεατρικό Σωματείο "ΠΡΟΒΑ" Μυτιλήνης ιδρύθηκε το 1999, ανήκει στις Πολιτιστικές Ομάδες του Πανεπιστημίου Αιγαίου και είναι ιδρυτικό μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Ερασιτεχνικού Φοιτητικού Θεάτρου. Στο 8ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Πανεπιστημιακών Θεατρικών Ομάδων θα συμμετέχει με το έργο ΤΕΛΕΙΑ gr.

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου ιδρύθηκε επίσημα το 1984 με έδρα τη Μυτιλήνη. Αριθμεί 5 σχολές, 17 τμήματα και περίπου 12.000 φοιτητές σε όλο το Αιγαίο. Η Πανεπιστημιακή μονάδα Λέσβου περιλαμβάνει τη Σχολή Κοινωνκών Επιστημών και τη Σχολή Περιβάλλοντος.

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ μπορείτε να το δείτε εδώ

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό, τόσο για τις θεατρικές παραστάσεις όσο και για τις εκδηλώσεις.

Ξεκινά το 8ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Πανεπιστημιακών Θεατρικών Ομάδων